CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, September 11, 2008

Mengejar masa

Hari ni keluar pejabat dah dekat jam 3. Hubby telefon he brought his mum to the clinic for regularly check-up. Solat jap, keluar semula, terus ke BSN dekat Jusco nak bayar something (nanti sat lagi cite), hampa...Off-line . Terus lagi ke RHB kat New Hill nak bayar hutang...Apa lagi kad kredit le...& masuk cek yang dah dekat 3 minggu. Kalau tak dibelek2 dalam beg, tentunya akan terus lupa. Pernah dulu lupa nak bank-in hangus gitu aje...Nasib baik tak banyak. Banyak tak banyak duit juga...Dah le lupa aje lah. Ini cerita lama2 dulu. Pas tu, aku sentiasa alert bila part orang beri cek.

Lepas tu, terpaksalah balik pusing semula ke BSN kat Bear Hill, nasib baik ade. Kancil dah kelaparan - beri warning. Terus ke Petronas - beri minum RM20. Kalau tak teruk aku, buat dia mati tengah jalan/tepi jalan rosak program aku hari ni. Bila nak buat macam2 urusan aku lebih senang dengan bantuan Kancil aje, sebab senang nak parking & juga save la sikit berbanding Mr Sonata.

Dari Bear Hill - straight ke Orphan Hill - jauh juga tu.Sebab nak bayar baki duit kerusi. He he he beli 8 kerusi - ganti yang lama (local made) - tapi dah tak berapa "kukuh" lagi...tak payah le cakap banyak...So, jumpalah kedai yang jual barang recyle impot - but reasonable price. Lepas ni, bolehlah wahai anak2 goyanglah berapa kuat pun, kerusi ni keras! Sayang seribu kali sayang, tempat duduk ada kusyen berbaldu - alamak habislah "anak2" kecik aku lepak. Stokin, Tam, Kopi, Gemok & Kurus - kau orang jangan buat perangai.

Lepas bayar (kedai tu kat corner ) -jalan terus ke Astana Moda, nak beli kain untuk hadiahkan somebody. Jam dah dekat pukul 5. Telefon adik mintak buat baju kurung - nak tak dia kena buat juga sebab nak pakai raya le...Dari Astana Moda terus ke BB pulak. Dah dekat 5.30 nak balik le..Terpaksa ikut jalan agak jauh, sebab nak pusing hala ke kanan, ikut Bear Hill memang susah nak keluar dari simpang rumah dia. Aku buat keputusan ikut kiri, tapi terpaksa lalu pulak depan 2 sekolah menengah - apa lagi , jalan jem! Budak sekolah petang baru keluar. Alamak, terpaksalah tempuh juga jalan yang jem.

Dari BB terus lalu ikut New Hill semula - punyalah banyak kereta, mulalah jem - berapa kali berhenti nak lepas satu2 traffic light.Bila dah sampai dekat Hospital Pantai, dah lepas traffic light, hubby telefon - agak "tinggi' suara , rupanya dah 4 missed call.Sorry le bang...Tak dengor.Rupa2nya dia pergi tukar bateri kereta lepas balik dari klinik tadi tak siap2 lagi.

Dia suruh ambik nasi beriani Has Fahas yang dah di order (hari ni order nasi beriani sebab dah tak sempat nak prepare for break the fast).Jam dah dekat pukul 6.Terpaksalah aku patah balik, buat u turn somewhere kat jalan masuk taman perumahan, straight ke Peringgit. Nak kata laju tu, tak tahulah,berhati2 juga di jalan raya, apa2 hal berlaku tak fasal pulak. Nasib baik, semua nasi dah siap, senang. Kalau tak telefon, usah haraplah dapat on time, orang ramai pulak. Beli 2 air katira, 5 karipap panas (goreng on the spot)+ 2 roti kurasan ( roti burger bersalut kulit popia dan digoreng). Tak sampai 20 minit, terus bergegas ke rumah. Itu pun ikut short-cut, cepatlah sikit sampai. Kalau ikut jalan biasa-teruklah kena tempuh banyak traffic light, nanti tak sempat nak berbuka.Tiba kat rumah dah 6.45 - apa lagi terkocoh2 nak solat. baru angkat takbir - hubby pun tiba.

So, prepare everythings, alhamdullilah siap on time sebelum berbuka.Malam dah agak lepak - both of us + Fahd solat torawih kat rumah aje.Selamat semua....Tapi macam marathon.

1 comments:

fatehah said...

woo.. okey.