CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, September 20, 2008

Kari oh kari + puding sagu

Petang tadi berbuka makan nasi berlaukkan kari daging - mamak stail. Takat le ni, kalau makan nasi biasanya kari daginglah jawabnya. Dah favourite hubby nak wat camne. Kalau kari daging ni, boleh dimakan sampai 2/3 hari! Dah 'letih' makan dengan nasi, makan dengan roti pulak, kalau beli murtabak memang kari daging ni lah yang dicicahnya. Kari daging ni kalau dipanaskan sampai 2/3 hari wow makin sedap...Entahlah aku ni tak ade le gemar sangat, tukang masak aje...Biasanya lagi best kari ni makan bersama dengan limau jeruk. Limau jeruk ni memang ada simpan. Dah keturunan suka berkari nak kata apa. Limau jeruk ni buat sendiri oii.Tahan berbulan2. Kalu dah nak habis tambah lagi.

Hari ni ada ada rajin sikit, aku kacau sagu mata ikan tak ade le banyak benor - yang berbiji2 kecik tu. Kacau2 dalam air mendidih , masuk dalam acuan kecik2, dah sejuk masa bebuka - makan dengan santan+air gula melaka - jadilah puding sagu. Sekejap je buat. Ok lah tu. Buat dapatlah 6 acuan , aku makan satu, Fahd makan satu, 4 lagi masuk peti. Bila pulak lah nak makan, esok kot....Harap2 riwayat puding akan tamat esok. Tak pe simpan dalam peti boleh tahan 2/3 hari.

Hari ni aku mintak tolong beli air tebu, wow sedap! Sekali sekali ok la. Biasanya air teh memang tak tinggal. Hubby memang puji bebenor, wow best air teh awak!!!Air ketira memang tak tinggal - beli 2 bungkus. Bila habis semua solat - apa lagi moreh lah jawabnya!

0 comments: