CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Thursday, October 16, 2008

Berita Gempak!!!

Berita perdana tv3 sebentar tadi melaporkan, murid tingkatan 2 di sebuah sekolah di Kangar (esok keluarlah surat khabar - baru aku edit sekolah mana ni) telah bergaduh/melawan guru kerana ditegur oleh gurunya tak buat kerja sekolah/latihan ( itulah seperti diberitakan) dalam kelas.Ada gambar rakaman lagi sebagai bukti oleh murid dalam kelas mengguna hphone. Macamana tu, jelas bebudak ni bawa hpone ke sekolah. Dari satu sudut bagus juga, dapat bukti macamana budak tu lawan guru. Tapi budak yang bawa hphone tu kalau ikutkan langgar peraturan sekolah. Metro 8.10.08 ada berita tentang larangan bawa hphone ke sekolah masih kekal. Macam2 hal budak, perkara ni tak sepatutnya terjadi. Tugas cikgu hendak mendidik/mengajar, tapi anak murid tak mahu~~~tak payah sekolah le....macamana nak cemerlang asyik nak lawan cikgu...tak berkat.Aku selalu nasihat bebudak ni, kalau nak berkat ilmu, nak cemerlang, nak berjaya mesti taat kepada perintah Allah swt, jangan derhaka dengan ibubapa & jangan lawan guru ( hormat dan hargai guru). Kalau salah satu ni tak diikuti, susah le...

1 comments:

bawang merah said...

yup, in ada bace berite ni, bt not metro news. in bace NST XD (promote NST jap)..hahaha

yes, in ade trpikir, how come ada rakaman hndphone? so, we (me n frens) thought ade pelajar lain yang bawak handphone ke skolah. how can dis thing happens? rules skolah xcukop ketat ka??
sampai ade budak yg bwk hndphone. haih~
supposedly, back in years, takleh bawak hndphone n the only chance we can do is to panggil students yg nmpk perkare ni (witness).

urgh..ape dh byk sgt in komen nih?
but, seriously, from my point of view, shudnt stdnts behave like that!