CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, January 11, 2013

NAPOLEON : REVOLUTION TO EMPIRE - 21

Salam sejahtera semua! Masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat tahun baru kepada semua walaupun sudah 11 hari dalam bulan Januari ini.

Bergolak2 hati ini nak update kan N3 di sini - tapi dik kekangan masa yang sangat cemburu tak dapat ditahan2 lagi....hampir 3 bulan - sampai nak tenggelam AGK ni.....N3 ke Aussie masih tak sampai ke penghujung lagi - pasti saya nak sambung juga !!! Sampai saya dah balik dari Guilin, China  last 31 Dis - masih "tergantung" lagi travelog ke Aussie. Walaubagaimana pun saya perlu selesaikan travelog ke Aussie juga. Lepas tu saya nak siapkan N3 ke Guilin pulak iaitu cuti musim sejuk (27 - 31 Dis 2012) - cuti penutup tahun 2012....bye - bye 2012 !

3 Jun 2012 .......selepas balik ke South Yarra untuk lunch & solat - kami keluar semula ke Melbourne - kali ni  ke NGV ( National Gallery of Victoria ) untuk melihat pameran Napoleon Masterpiece: Revolution to Empire. Sepetang kami di sini - masuk ke dalam gallery  ni dikenakan tiket - mahal jugak - seingat saya lebih AUD 50 .....sekali datang sekali tengok aje le ! Jommmm kita tengok2 sikit skitar NGV ni. Di dalam gallery dilarang mengambil gambar - semua orang baca aje le...omputih suka lah tengok2 dan baca2 ni...kita pun baca juga laa....dah bayo kan ! tapi sangat best la - baca sejarah Napoleon - kisah hidupnya - kisah perkahwinannya (dengan Josephine & Marie Louise) - kisah perangnya dan pelbagai yang berkaitan dengannya.










sekian saja untuk saat ini.....hari pun dah petang..............balik ke South Yarra.
Esoknya 4 hb Jun 2012 (Isnin) last day di Melbourne...hajat nak ke Victoria Market lagi...bila sampai - lengang ! ruap2nya hari Isnin tutup ! alahai kecewa nak shopping lagi....so, kami just ke sekitar Melbourne CBD aje. Naik tram turun tram - jalan sana sini  sekitar bandar ni - rupa2nya Melbourne CBD ni tak besar pun....! Last minute shopping - keluar masuk kedai ....

1 comments:

Ibu Anita said...

Assalamualaikum.wr.wb. perkenalkan nama saya Ibu Anita Tki Malaysia, saat menulis ini saya teringat memory masa lalu.saya sangat tergugah hati melihat coretan hati yang bapak tulis. saya jadi teringat tentang masa-masa sulit dulu,karena iktiar dan usaha , seolah2 menjadi dendam bukan lagi motivasi, cuma satu tujuan saya pada saat bagaiman caranya untuk bangkit..singkat kata berbagai macam iktiar dan cara yang saya lalui, mengingat pada saat itu hutang saya 1,2m yang tidak sedikit, belum lagi bunga renternir yang bertambah. karena usaha, kesungguhan hati, akhirnya menemukan jalan /solusi . saya percaya ALLAH ITU TIDAK DIAM MAHA PENYAYANG , cobaan itu bukan lah ujian tapi hadiah yang tersilmut untuk kebahagiaan yang sebenar2nya. Sudah banyak para normal yg kami mintai angka togel dan uang gaib cuma Ki Witjaksno yg berhasil alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus. jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi Ki Witjaksno:0852_2223_1459. ingat kesempatan tidak akan datang untuk yang kedua kalinya KLIK->KLIK DISINI 4d 5d 6d