CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Friday, October 19, 2012

Queen Victoria Market - Melbourne - 20


sambung lagi travelog yang takkan dilupakan - yang nak digarapkan dalam bentuk catatan....sekadar satu kepuasan diri merakamkan perjalanan ini - satu perjalanan mengutip pengalaman - menjelajahi bumi Allah swt di dunia ini....alhamdullilah diberikan olehNya kesempatan ini untuk menikmati keseronokan kehidupan di atas duniawi sebelum hayat pinjaman olehNya diambil kembali.....

Ahad 3 Jun 2012 - pagi Ahad yang agak sejuk selepas breakfast ( roti /cereals shj - tak ade le nak roti canai ke - nasi lemak ke....@ apa2 lah yang biasa kat tempat kita kan.....he3x...walau pun boleh makan & biasa makan - bila kat negara macam ni ....jemu jelak jugak lah kan...kalau di Malaysian Hall tak tahu la pulak sebab saya tak dapat tempat ni - full ! ) saya dan Farhan menaiki tram. Dari guesthouse tak jauh pun ke tempat station nak beli tiket dan naik/turun tram - iaitu South Yarra Station. Cadangnya hari ni nak ke Queen Victoria Market.

Kami naik city circle tram - percuma ! khasnya bagi pelancong berbaloi lah naik tram ni....laluannya sekitar Melbourne CBD je....jalan pun slow je - sebab ade le - "jurucakap" yang akan berceloteh tentang Melbourne ni....memberitahu tempat2 yang istimewa di dalam bandar ini...akhirnya sampailah kami ke perhentian untuk ke Queen Victoria Market. Jommmm kita lihat bersama2 okeyyyyy! he3x....

jalan menuju ke Queen Victoria Market

apa ni ? posto la...

 suasana dalam QVM - macam2 ada ! dan harganya sangatlah murah 
(di sini yer....jgn banding dgn M'sia ) 
berbanding barang yang sama jika dibeli dikedai2 dalam bandar....

 barang2 yang murah kebanyakannya buatan China - sebab kos buruh yang rendah...
kalau buatan Aussie - mahal giler wehhhh!!! 

 ntah apa lah yang dibelek si Farhan ni....nak beli ke?


sebenarnya bila nak ke QVM - lalu depan uni ini....cawangannya je kot...sebab kecik je - 
difahamkan bangunan2 uni di sini bersepah2....tak lah macam kat tempat kita...

selepas "letih" membeli...macamlah banyak benor belinya - kami pun balik ke South Yarra - untuk lunch...seperti biasa lunch kami hanyalah roti kebab ....cukup sampai petang - malam !
lepas solat - kami keluar semula ke Melbourne CBD ni....jalan lagi...

ok lah....berhenti buat seketika....lepas ni kita tengok Napoleon pulak !

5 comments:

Yunus Badawi said...

Skrg ni pergi ke mana2 pun barangan dari China yg jadi cenderahati .... huhu

sonata anak kancil said...

YB - memang betul - jd bila sy dah ke beberapa tempat pergi - byk barang buatan China - maka tak lah nak beriya2 membelinya!!!

nadz said...

belilah juga sebagai kenangan walau dari negara China kan..

Kak Mahh said...

Popular juga barangan buatan China di sini.

Nida said...

Salam..

Lama betul Nida tak singgah sini.. tau-tau dah ke Melbourne tuan tanah ni... dulu hubby hampir juga termintak LaTrobe Uni :)