CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, April 8, 2012

Perjalanan balik ke hotel - Marina Beach (10)

Selepas selesai solat - kami pun berangkat pulang ke hotel...

Dalam perjalanan sempat juga kami singgah ke Muttukadu Boat - boleh lah kalau berminat nak round2 naik bot , tapi sebab cuaca panas terik - tak lah kami naik - lagipun nak tengok apa - hanya persekitaran bandar je...serupa aje naik bot macam kat Malaysia ni...he3x - buat punah ranah duit je ...ha3x ( kedekut la - duit ciput je ! ) - gambar pun tak ambik - hanya catat je nama tempat ni.

Dah nak sampai ( jauhlah lagi - tapi ntah berapa kilometer lagi - tak berapa nak ingat dah..) kita orang singgah  di pantai yang sangatlah landai - yang cantik - iaitu Pantai Marina @ Marina Beach- panjangnya sehingga 12 km - antara yang terpanjang di dunia....berjalan di "landasan" pasir yang jauh hingga ke gigi air....pantai yang mengadap Teluk Benggala ....jommmmm kita tengok sedikti gambar2 yang saya snap...


ada lagi beberapa deretan tugu seperti ini di tepi jalan menuju ke pantai 

 sayup nampak pantai ini dari tepi jalan

berjalan menuju ke laut !

 seronok bermain air ! kagum....sebab lihat lautan lepas - angin yang bertiup 




gerai2 jualan termasuklah makanan dll  - agak 'messy' - tak sanggup wa nak singgah beli !!!

okey....akan bersambung....

12 comments:

Ayah Zain said...

salam sonata

makna, utk makan hanya di hotel sahaja lah yer

sonata anak kancil said...

w'salam - ye AZ - makan sekali je ptg (sendiri) & b'fast (termasuk byran) - bila jalan2 bawak lah bekal biskut/roti & air mineral.

rezeki said...

salam cikgu

mungkin dah jadi kebiasaan bagi mereka kat sana yg agak kurang menjaga kebersihan

tu kalau makan hantam sebarang , mau kena cirit birit hehehe

sonata anak kancil said...

Rezeki - w'salam - bukan kurang lagi Pak Itam - malah lebih terok pun ada!
confirm lah muntah(jika saya lah)kalau beli di jalanan ni...

Nida said...

Saya pun tak sanggup nak singgah gerai begini...

KAMATO said...

ye le.... kalau pergi tempat2 sebegitu memang tak sampai hati nak beli makanan gerai tepi jalan, silap haribulan perut pulak meragam

Kunang-Kunang said...

Tak aper, berhati2 untuk makan.

Mak Wardah said...

Salam Sonata. Perjalanan ala2 National Geographic

sonata anak kancil said...

Nida - kita pun tengok aje...tak lalu nak singgah !

sonata anak kancil said...

Kamato - saya rasa kebanyakan tempat kat India ni kalau di tepi2 jalan tu janganlah cuba2 nak beli..confirmed tak bersih !

sonata anak kancil said...

Kunang-kunang - memang tak berani nak makan - tour guide pun beritahu

sonata anak kancil said...

Mak Wardah - betul tu Mak Wardah - menimba pengalaman melihat tempat orang - sgt hargai negara sendiri !