CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Wednesday, May 18, 2011

tak berapa sihat....


tengok muka kelat je...tak berapa sihat sejak 3 hari lepas....hari Ahad - tekak  rasa perit dan mula batuk - kurang minum air gamaknya...so banyakkan minum air - makan Dequadin untuk melegakan rasa perit tekak - bimbang hari guru tak boleh nak bersuara pulak....tapi okey gak --- agak serak2 basah - suara ala2 Ela gitu...he3x...sib baik boleh jugak baca perutusan menteri pada hari guru kelmarin.

semalam orang raya wesak - aku hentam demam ! alahai .... jenis demam kebah tak kebah....dah cuti - biasalah - macam2 mende nak buat di rumah ni....bila tengahari...tak boleh jadi - batuk menjadi2...aduhai kalau batuk ni...sampai nak putus urat2 perut! nak wat macamana...

tak boleh jadi ni...baiklah aku pergi klinik juga....pergi ke klinik biasa di Bear Hill - tutup ! ye la ornag cuti umum kan....patah balik ke Bed Hill pulak.....klinik - tutup jugak ! la....mana nak pergi ni ? dari Bed Hill - terus lajak ke klinik di Duyong...sib baiklah ada...doktor ni kesian agaknya - orang cuti2 ni ada sakit - agaknya dia beramal jariah bantu pesakit ! aku lah ni....memang demam katanya...okeylah - aku kena rehat - banyakkan minum air masak/mineral - cuaca panas ni.....hari ni MC lah aku...terperap dalam rumah.Ikutkan hari ni kena attend function di Politeknik Merlimau...tapi sms rakan sejawat mintak dia wakilkan...

batuk masih belum lega sepenuhnya....harap2 cepatlah lega batuk ni...makan pun tak berapa lalu...

20 comments:

Gen2Merah said...

alalala... dugaan tu kawan.. bersabar lah dengan ujian kecil ini. Jangan lupa makan ubat tau.. owes jaga diri.. salam ukhuwah dan salam kunjungan ya..

Hjh Noralenna Abbas said...

Take care, cg SAK.

مسافر_اسلام said...

Assalammualikom wtb cikgu. Apa kbar sekarang. Setiap dugaan ada maknanya. Banyakan rehat dan makan ubat.

rezeki said...

moga cepat sembuh , nantikan minggu depan kan cikgu nak terbang jauh

Sally said...

Get well soon! Sabar ya..

teratai said...

Setelah makan ubat semoga cepat sembuh. Minum air masak banyak2 mmg cuaca panas sekarang!

Ayah Zain said...

SAK, mrszain pun demam masa hari wesak. Cian dia

sonata anak kancil said...

Gen2Merah : terima kasih atas nasihat. salam ukhuwah juga

sonata anak kancil said...

Hjh Noralenna : Terima kasih m semoga Hjh sentiasa sihat walafiat dan ceria

sonata anak kancil said...

Musafir Islam : W'salam MI. Betul tu MI...DIA minta kita SABAR...Nak uji kita ni...Terima kasih...Semoga MI sentiasa dilindungi Allah swt jua

sonata anak kancil said...

Rezeki @ Pak Itam : Terima Pak Itam - tu lah fasal...Allah uji - alhamdullilah sakit minggu ni...semoga minggu depan semboh sepenuhnya...InsyaAllah

sonata anak kancil said...

Sally : Terima kasih...semoga Sally sentiasa sihat walafiat

sonata anak kancil said...

Teratai : Terima kasih...insyaAllah semoga cepat semboh...betul tu sangat panas sekarang...semoga Sally sentiasa sihat walafiat

sonata anak kancil said...

Ayah Zain : ingat lah lagu Zainal - Kita Serupa...nasib guru yang tak sihat...salam kepada Mrs Zain! semoga Mrs Zain juga cepat semboh

NzA said...

kesiannya...moga cpt sembuh..take care

KAMATO said...

Moga dah semboh

norehan said...

Salam.Kesiannya. Tapi lately ni ramai orang demam pasal cuaca tak menentu. saya kalau demam, selalu ambik Sandoz Vitamin C yang 1000mg tu, minum masa nak tidur. Bangun pagi esok, alhamdulillah dah ok.

sonata anak kancil said...

Nza: terima kasih...sudah beransur semboh

sonata anak kancil said...

Kamato : alhamdullilah semakin semboh..tk

sonata anak kancil said...

Norehan ; W'salam...alhamdullilah semakin sihat...cuma batuk masih ada