CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, July 8, 2012

Wildlife & Madame Tussauds Sydney - 6

29.5.2012 - Wildlife - Madame Tussauds Sydney (wax museum ) 

Selepas shopping2 kat Hard Rock Cafe kami berjalan - berjalan - berjalan menuju ke arah kawasan Circular Quay - boleh jugak jika nak terus ke kawasan Opera House - keesokkan hari barulah kami pergi ke Opera House. Ada 3 tempat kita boleh pilih - Wildlife - Madame Tussauds - Aquarium - dengan harga pakej tersendiri.Pilih lah nak tengok satu ke / dua ke / semua sekali...

Kami pilih pakej Wildlife & Madame Tussauds - kalau takat aquarium tu - rasanya hidupan laut tu sama je kot....! ikan pun - walaupun ikan kat Aussie ni tak sama - ala ikan jugak kan ! tak payah lah habislah duit tengok ikan ni.....kat tempat kita pun ada...Pass masuk 2 tempat ni $ 55 aud - kalau convert ke RM - lebih kurang RM 174 ~ 175 gitu...! huhuhu...mahal nya ! kalau dah sampai sini - baik lah masuk aje le...kang terkilan - termimpi2 pulak...putih mata .

Huhuhu...puas jugak nak habiskan setiap satu ni - kalau wildlife ni baguslah tengok kan....terutama boleh tengok kaola yang malas - wallabies yang comel2 - kanggaroo - dan lain2 yang tak ada kat negara kita - rimau - badak tu tak adalah....! ok jommmm tengok sikit2 gambar yang sempat saya snap. Masuk ke wildlife ni - macam masuk zoo - istilah saya zoo dalam bandar ! diletakkan haiwan ni dalam "balang kaca" - tapi cukuplah makan minum nya !




  kaola ini menghabiskan masanya selama 20 jam duduk diam - sebab tu saya kata kaola yang malas...makan kejap - lepas tu dok diam le celah dahan pokok ni...comel kan!

katak bergantung pun ada !

kanggaroo 


Selepas habis berjalan dalam kawasan wildlife ni kami terus ke Madame Tussauds. Lagi le best !!! Madame Tusssauds ni merupakan wax musuem....macam2 ada di sini - kita pun berlagaklah jumpa pemimpin2 dunia - artis - ahli sukan - bidang2 perubatan - celebrity...puas hatilah masuk ke sini....


 perbincangan hangat....
bertemu queen !
 handsome kan !
how r u ? 
 handsome  & serius...
 oprah tunggu tetamu dari Malaysia...he3x
 mana satu ni ? 
 handsome  jejaka ni...
 bintang2 bergemerlapan sekelilingnya...
tenung sape ni? kami datang nak lawat2 je....
yeahhhhh! saya menang !!!

itupun kami hanya "melawat" mereka secepat mungkin - sebab banyak sangat nak tengok semua  - so, kami just "singgah2" sekejap je....ambik2 gambar - sebab kawasannya agak luas...kalau nak tunggu lama2 kat sini boleh jugak...tak ade had masa....sangat berbaloi dapat masuk sini - tak sempat tengok kat UK - sini pun dah cukup. 



****sekian dulu......bye****



12 comments:

CT said...

Alhamdulilah...wah dh sampai Sydney...bestnya :)

Pegi Madam Thusaud ya...

sonata anak kancil said...

ct - sambil2 ziarah anak - jalan2 lah sekitar Sydney -

ummiross said...

Salam..

waa bestnya ke Sydney ye..nanti kalau ada rezeki pergi ke sana, bolehlah ummi buat panduan dengan entry2 ni..

Nur-nba said...

Salam.
Kak, Nur memang berniat nak ke sini satu hari nanti.

sonata anak kancil said...

Ummiross - w'salam - boleh aje..no problem

sonata anak kancil said...

Nur - nba - w'salam - boleh aje - kalau dah dapat idea melalui N3 ni - boleh pergi tanpa ikut pakej

ckLah @xiiinam said...

Wah...dapat jumpa ramai figura terkenal!


:-)

LiYa HaNiF :: said...

salam kenal.... ^_^

Kesuma Angsana said...

wah mesti best giler kat sana kan!

sonata anak kancil said...

Ck Lah - tengok patung2 jadilah....

sonata anak kancil said...

Liya Hanif - tk sudi singgah ke AGK - jumpa lagi

sonata anak kancil said...

Kesuma Angsana - sangat seronok ! negara jauh lebih maju !