CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Saturday, July 7, 2012

Darling Harbour - Hard Rock Cafe Sydney - 5



Selasa 29.5.2012 - Darling Harbour - Hard Rock Cafe - Wildlife - Madame Tussauds Sydney 
                          - K5 - Vivid Sydney (Festival of lights)

Dalam kesejukan pagi sekitar pukul 8 kami dah keluar menuju ke Arcncliffe Train Station - dari sini pergi ke Central Station - lepas tu naik train menuju ke Darling Harbour. Boleh gak naik train berhenti di sekitar Darling Harbour ni - tapi berhenti kat train station - kami nak rasa naik cruise - so - pergi lah ke wharf darling harbour...Naik train ke - naik cruiseke  ni semuanya guna tiket yang sama jugak - untuk seminggu - kan ke berbaloi2 tu...Public transport kat sini memang sangat bagus - kalau train tu akan tiba tepat ikut jadualnya - dan akan sampai agak tepat jugak. Kalau lah kat negara kita macam ni - senang ! tak payah saya susah2 nak drive all the way tempoh jem sana sini - trafic light sana sini - semuanya saya kena keluar agak awal untuk mengelakkan semua ni - supaya kerje2 rasmi saya tak tergendala. Negara  mereka yang sangat luas - penduduk yang ramai - sistem pengangkutan sangat maju - majoriti mereka guna public transport ini.....baik orang kerje pejabat ke / kerje apa ke , kaum wanita berkerjaya ke 
( macam2 gaya - mereka pakai kasut tumit tinggi pun boleh berlari2 berkejar naik train....)  ! 

Itulah mereka local people yang saya lihat sentiasa sibuk dengan tugas masing2....kalau naik train tu train double deck pun boleh penuh !!! Sampai ke Darling Harbour kami terus menuju ke Hard Rock Cafe - sebab kawan Farhan kirim t-shirt hard rock - kalau dah peminat hard rock tu - mana2 pergi jika ada nak cari hard rock jugak. 

 feri yang dinaiki - cukup masa jalan - tak kira berapa orang yang naik - 
akhirnya kami 4 orang je kat naik atas - kat bahagian bawah ada beberapa orang je....
semua gambar2 berikut diambil dari atas feri ni....

Sydney Harbour Bridge yang sangat terkenal...

Sydney Opera House 
- kat sydney ni je ada...mercu tanda ke Australia ni 
(keesokkannya  saya ke sini - lihat lebih dekat lagi - apa ada kat sini !)

sekitar harbour
theme park

kawasan harbour lagi

sekitar harbour juga 

lagi kawasan sekitar harbour

ini pun kawasan sekitar harbour

lagi dan lagi....kawasan sekitar harbour.....cantik !

dah dekat nak sampai feri berhenti

hahahahaaa...dah turun dari feri....ini sejarah feri yang berkhidmat di sini

ini adalah satu wall yang penuh dengan nama2 ahli pelayaran yang datang 
ke Australia sejak mula2 mereka sampai ke benua ini

kawasan marina  - 
snap dari atas jambatan menuju ke hard rock cafe

dah sampai hard rock cafe - dah shopping2 sikit...
bila beli - jangan berkira2 nak convert ke RM bila nak beli......alamat tak beli lah....mahal looooo....!


************berhenti dulu********** 




















8 comments:

Maiyah said...

salam..

cantik.. sronok kalu sy dpt pegi ni, insyaallah ada rezeki smpai le nnti

sonata anak kancil said...

Maiyah - w'salam - lama tak singgah sini - insyaAllah boleh sampai tu

Nizam said...

,Lawo tempatnye...

Nur-nba said...

Memang teringin nak ke sini..

sonata anak kancil said...

Nizam - yer...memang sangat lawo...jommm...lawat2 sini

sonata anak kancil said...

Nur-nba - boleh tu...masa masih panjang lagi - pergi sendiri lagi senang - ikut suka kita lah nak ke mana...tempat2nya sekitar ni je @ lain2 jg

mohamad khairul nizam said...

:-) :-) :-)
Singgah dari mknace unlimited™
Terbaeekkk!!!!

sonata anak kancil said...

MKN - terima kasih