CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, February 19, 2012

Delima Guest House


Salam sejahtera semua rakan taulan di seluruh pelusok dunia ! Didoakan semua rakan sentiasa sihat walafiat - sentiasa riang ria menjalani kehidupan seharian.

Tak lama lagi cuti sekolah - 10 Mac - 18 Mac 2012. Ke mana gamaknya nak berjalan2 @ melancong kali ni?

Apa kata - sesiapa yang belum pernah sampai ke Melaka - atau dah pernah sampai - silalah datang ke Melaka cuti kali ini. Melawat Melaka bererti Melawat Malaysia ! macam2 ada...he...he..he...Rakan2 yang pernah sampai ke Melaka - tak jemu nak datang ke Melaka lagi.Terutama datang ke sini untuk melancong @ makan  asam pedas Melaka @ maupun ikan bakar ! Kalau gitu - tak perlu fikir2 lagi - mai ke Melaka cuti sekolah akan datang ini atau bila2 masa pun boleh - kalau yang dekat2 sempadan dengan  Melaka ni - balik hari pun boleh ! Datang hujung minggu untuk bersantai2 pun boleh.....

Dah mai sini mana nak menginap? usah bimbang dan ragu .....

Tempat menginap yang selesa dekat dengan Bandar Melaka dan sewaktu dengannya sedia menanti  kehadiran kalian. Delima Guest House  untuk tuan puan sekeluarga sangat bersesuaian dengan bajet yang minima. Apa tunggu lagi - tuan puan rujuklah di sini untuk maklumat lanjut sekiranya masih mencari2 tempat menginap yang sesuai dengan bajet tuan puan.

Bilik 1 

Bilik 2

Ruang dapur

Ruang tamu 

Kadar:
RM 99 / malam
(pada hari Ahad - Khamis)
RM 120 / malam
(pada hari Jumaat, Sabtu, cuti umum dan cuti persekolahan)


jommmmm....melancong ke Melaka dengan pakej bajet yang minima !

28 comments:

rosli said...

Hjh,

Cantik kemas dan bersih

daydeck86 said...

cantik nya murah pulak tu

Linda Amri said...

murah, kemas, cantik, bersih... ada penghawa dingin tak?

sonata anak kancil said...

Rosli - terima kasih - lihat lah Blog DGH

sonata anak kancil said...

Daydeck - terima kasih - sudah lihat blog DGH? sila lah ke sana untuk maklumat lebih lanjut

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
ckLah @xiiinam said...

ckLah nak ke majlis walimah di Pasir Gudang. Boleh lah cuba ni...

sonata anak kancil said...

CkLah - bila tu ? Pasir Gudang di Johor CkLah ...boleh lah transit kat Melaka dulu.

NzA said...

kami skluarga xpernah jemu2 ke melaka..boleh dikatakan dlm 1 bln mesti p sana..anak2 plg suka ke mahkota prade tu...

wah murahnya....akak punya ke????

Sham said...

wow agak murah rate dia...boleh ni kalau nak g melaka...

sonata anak kancil said...

Nza - tempat Nza tak jauh dari tempat ni....jka ada sedara mara nak ke sini bolehlah cuba menginap di sini -

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
Mohamad said...

gSaya kerap juga ke Melaka. Memang best... Bagus bawa anak-anak melancong di sini...

sonata anak kancil said...

Mohamad - akan datang bolehlah menginap di DGH

mama ju, said...

Salam

Cantik, memang sesuai jadi guest house.Adik mama tu dah booking tpt lainlah..dia dtg bersama rombongan sekolah!

rezeki said...

salam cikgu SAK

alhamdulillah

kalau saya tak silap , DGH ni diusahakan oleh cikgu & family kan hehehe

kalau benar , alhamdulillah dan saya doakan agar terus berjaya dan dipermudahkan , insyallah

suka tengok org kita berjaya

sonata anak kancil said...

mamaju - w'salam - tk - tak pe lain kali mamaju @ sedara mara melancong ke sini datang boleh lah tempah...

sonata anak kancil said...

rezeki @ pak itam - w'salam - nampak gaya seperti pak itam cakaplah...mudah2an berjaya - insyaAllah

Zaitun said...

Ok jugak, murah dan bersih.

kak Zai menginap di Alia homestay tempohari Rm2oo 3 bilik, 2 bilik tidur ada aircond.

sonata anak kancil said...
This comment has been removed by the author.
sonata anak kancil said...

kak zai - akan datang bolehlah menginap di DGH -

http://delima-guesthouse.blogspot.com/

sonata anak kancil said...

Sdr Mohammad - silalah rujuk di sini

http://delima-guesthouse.blogspot.com/

untuk maklumat lanjut - tk

sonata anak kancil said...

Sham - rate yang sederhana - maklumat lanjut bolehlah rujuk di sini

http://delima-guesthouse.blogspot.com/

sonata anak kancil said...

Linda Amri - untuk maklumat lanjut rujuk lah di sini

http://delima-guesthouse.blogspot.com/

tk

NUars said...

sy kalau pegi melaka ngn family mmg tk tido hahhah,,,kitorang just jaln2 jer,,tp klau ktorang perlukan penginapan,,mungkin inilah pilihannye hehhe,, thanks bg idea yg bernas pada sy,,klau ade rezeki kami sekeluarga akn ke sane yer,,,,

Nida said...

murah sesangat.. kalau di sini bertuahlah nak dapat rumah semurah tu..

Dulu pergi Melaka masa anak kecik lagi, laa ni mungkin syok kot sebab anak2 dah tak payah berdukung lagi.

sonata anak kancil said...

Nuars - tk sudi singgah ke AGK ...jika berminat bolehlah rujuk di sini
http://delima-guesthouse.blogspot.com/

sonata anak kancil said...

Nida - tak lah letak harga tinggi - sebetulnya membantu mereka yang memerlukaan penginapan dengan bajet yang minima...