CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, September 18, 2011

Flight reschedule

Sepatutnya semalam 16 hb - aku & hubby dah terbang nak "beraya" di Kolkata India  - 18 hb. Ahad.
Sebelum raya semuanya dah confirmed...semua dah siapppp....
Masa nak ambik boarding pas - tengok tarikh tukar ke 17 hb...biar betul - ke aku salah tengok tarikh...
bila semak kat counter - betul dah tukar ke 17 hb balik pada 20 hb - hari Selasa...mana boleh !
Isnin sepatutnya dah kerje - tak ada cuti - ingat senang ke boleh ikut suka je tukar2 ....kalau dah pencen - dah tak ade kerje bolehlah...pihak AA ada tepon katanya tak dapat - tapi kita orang 24 hrs on!

Masa kita sibuk2 raya kat kampung diorang hantar email cancelled & delayed - mana lah kita orang nak cek semua email masa raya - pulak tu bukannya ade line kat kampung - berokban ada pun - tak boleh harap langsung!  sibuk beraya kan.

So - diorang mintak aku pilih tarikh baru - pilih mana2 destinasi yang mahu - dengan harga sama!
Hari ni semua dah confirmed - aku pilih lah yang lebih jauh lagi - lebih hari lagi - lebih seronok la kan!
Semua ground booking dah diberitahu - cancel & tukar tarikh baru - destinasi baru yang lebih jauh dari Kolkata....

Kalau tak  hari ni - sure lidah aku tergeliat2 cakap bahasa Kolkata - ntah apa bahasa tak tahu la...Tamil ke, Hindustan ke....banyak loghatnya....macam la aku ade masa nak belajar tu semua...cakap omputih je lagi senang...

Ingat ke - dapatlah jumpa Shah Rukh Khan ke...Amithabachan ke...he3x

22 comments:

Mie said...

Terlanjur dapat replace dgn harga yg sama pulak tu, memang patut kita cari tmpt yg lagi best. AGK ke London ke...

Sufia Mahzan said...

Jgn lupa update cite ye di sini. Tak dpt pergi, tumpang baca pun OK jugak :)

sonata anak kancil said...

Mie: betul tu...tukar ke Chennai pulak

sonata anak kancil said...

Sufia Mahzan : InsyaAllah - yg lambat lagi - tunggu yg terdekat ni dulu...

Sally said...

Owh..mana tu destinasi yg baru? Musti syiokkkk nih!

atuk said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

pergi melancung dpt duit bonos...

Wassalam

sonata anak kancil said...

Sally : belah2 sana gak...tapi lebih jauh lagi

sonata anak kancil said...

Atuk: tak jugak Atuk - ni last year sale giler2 tu...tak sangka pulak ada bonus - kira okey la tu...

Nizam said...

Kala kene kensel mase betol2 berhal tu yang tak dayenye....

sonata anak kancil said...

Nizam : hahah parah la macamtu..sib baik - hanya untuk jalan2 je...so boleh pinda2 tarikh - mintak lah yg lebih mahal lagi!

abadi romeo said...

kirim salam kat Shah Rukh Khan kalau jumpa dia.Mesti best makan maruku dengan kari kat sanan

IMANSHAH said...

wah, nak ikut

sonata anak kancil said...

Abadi Romeo : ntah jumpa ntah tak! ha3x...alamatlah cakap pun dah tukar slang Tamil...

sonata anak kancil said...

Imahshah : ok boleh - masih ada kosong lagi ni...cepat2...

Zaitun said...

Kak Zai baru nak cari2 tempat nak terbang untuk cuti hujung tahun.

Selamat melancong.

::FAIZ FARISH:: said...

slamat melancong

sonata anak kancil said...

Zaitun : bagus tu kak Zai ...ada peluang jalan aje le- selamat melancong - tak gi UK ke

sonata anak kancil said...

Faiz : tqvm - awak ke mana pulak cuti2 ni

Nur-nba said...

Seronoknya ada plan nak bercuti di luar negara. Nanti buatlah coretan dalam blog ni ye ;)

sonata anak kancil said...

Nur-nba : insyaAllah- biasanya gitu lah Nur - ada peluang & ruang sy plan ke l/negara - tengok negara orang...klu yg kurang dari M'sia - tu timbul kesyukuran berada di negara kita yg makmur ni

Nida said...

Salam Kak Sonata..

Kalau jumpa Shah Rukh Khan kirim salam ek... :)

sonata anak kancil said...

Nida : ntah la boleh jumpa ke tidak...he3x - kalau orang lain boleh???