CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Tuesday, September 4, 2012

Perjalanan ke Phillip Island - 17

3 Jun 2012 - Ahad

Selepas breakfast di guest house - minibus coaster sampai untuk fetch kami.Hari ini kami pergi ke Phillip Island - one day trip - seorang kena bayar $109 aud....hu3x - mahal gak - kalau convert to RM....tak ape la - sekali jalan je. Trip ini sangat best la.... Lepas tu - Mathew ambil penumpang lain lagi...pasangan dari India. Akhirnya sampailah ke port di mana penumpang lain ada menunggu untuk mengikuti pakej ini. Ada  15 @ 16 pelancong dari negara2 lain bersama saya - ada dari Brazil , Spain, perasan Singapore ada juga - US ntah mana2 lagi dah tak ingat dah...Sangat seronok bersama mereka...driver si mat saleh ni Mathew rajin lah pulak melayan bercakap - terutama melayan pasangan dari India - cikgu jugak ! hahaha....cikgu rajin bercakap.

Lebih kurang pukul 10 pagi , kami mula bergerak keluar Melbourne untuk ke Phillip Island yang jauhnya (jauh jugak lah - sebab pertama kali sampai kan ) - ikutkan kalau terus ke Phillip Island sejam lebih je...
Perjalanan menuju ke arah south east - melalui ladang2 / 'kampung' yang sangat luas! ada kala saya tertidur - sebab saujana mata memandang lihat padang ragut lembu...Diorang berladang sangat luas - tak macam kita - kecik je...

Pukul 12 lebih kami sampai ke sini .....


 
di sini kami dapat memegang - dan memberi makan kanggaroo & walabies.....
ohhhh sangat seronok ! pengalaman pertama memegang makhluk Allah swt ni.....

 beri makan kanggaroo

 kaola sedang enak tidur!!! berehat memanjang selepas makan...

 beri makan walabi
 berjalan dan terus berjalan dalam kawasan ini
 itik pun ada !
 jumpa kaola lagi...
ada P & P berlaku di sini....rajin cikgu2 diorang bawak belajar seperti ini....

sementara menunggu pelancong2 lain makan di sini.....
kami mohon kebenaran untuk solat dalam pejabat mereka....
alhmadullilah mereka amat memahaminya.... 
kami hanya makan roti / biskut   & epal yang dibawak bekal....

dah selesai di sini - perjalanan di teruskan lagi ...ke kilang cokelat & Kaola Conservation Centre 

kilang cokelat - ala homemade cokelat.....really cokelat !
lepas tu menuju ke sini ....
kaola ni duduk celah ranting...macam buah durian sebiji....
hampir 20 jam diorang rest macam ni !

membesarkan badan.....he3x - tak jatuh pulak tu.....


ok lah - sya berhenti dulu.....selepas ni ke Heritage Farm di Churchill Island sebelum sampai ke Phillip Island.....kita lihat esok aje le yer.....(harap2 saya saya ada ruang & masa )

6 comments:

mama ju, said...

Salam sejahtera,

Walabi, kalau cikgu tak tunjuk tak tau pun..
kami tunggu cerita seterusnya.....

al-lavendari said...

kangaroo tu anak saya kata cacat sebab kaki depan dia pendek.

koala itu mengingatkan diri saya yang suka makan tidur lepas pencen ni. hehe

sonata anak kancil said...

Mamaju - salam sejahtera juga...wallaby - spesis sama juga dgn kanggaroo tapi kecik2...banyak! berebut2 bila kita beri makan yang dijual.

sonata anak kancil said...

Al-lavendari - bahaya tu tuan dok makan tidur je....tak sabao nak tunggu pencen !!!

Kesuma Angsana said...

bestnyer

sonata anak kancil said...

Kesuma angsana - yesss...sgt best - terasa nak pergi lagi