CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thank You For Dropping By & Feel Free To Be Part Of AGK

Sunday, January 22, 2012

Makan Besar

Lama benao tak update blog ni....sejak mula sekolah - kakitangan yang ada ni rasa nak tambah lagi....

Tup-tup ......> Cuti lagik ! Esok cuti , lusa cuti , sekolah ada yang cuti sampai hari Ahad depan - seluruh malaya cuti umum - tp ada gak yang tak cuti kan...kepada yang sedang bertugas - terpaksa bertugas - selamat bertugas....bila cuti ni macam2 agenda dilakukan. Sebelum cuti ni - saya ada macam2 cadangan - macam2 planning nak buat - nak itu nak ini....tiba masa? ada yang tak dapat ditunaikan - so kenalah buat alternatif lain. Tukar plan lain pulak.Kalau tak - kita orang dah sampai ke USS ! tapi tak jadi...hampeh....

Apa2 pun malam ni saya sempat makan besar! Ingat diorang yang sambut CNY je makan besar? saya pun makan besar juga!Alhamdullilah makan besar malam ni telah dihadiri oleh semua ahli keluarga....kalau tak sebelum2 ni - jarang nak penuh korum. Anak2 semua ada - lepas ni tak tahu bila pulak boleh bersama2 lagi seperti ni ..... Makan besar ni jugak untuk mewakili makan besar sepanjang tahun 2012 ! Sempena hari lahir semua ahli keluarga seawal bulan April hingga ke bulan Disember ! (ada rezeki hadiah boleh tuntut kemudian!!!) - hampir 45 minit menunggu barulah dapat hidangan ini ! orang sangat ramai - jalan nak ke tempat ini pun jem - parking sana sini penuh  ! rasanya macam ramai orang luar je ...tengok plat kereta dah tahu bukan orang tempatan.


 makan ikan bakar di Crystal Bay

dah kenyang....habis! ngam2 order secukupnya - tak ada yang tak habis - alhamdullilah. 


sekian - jumpa lagi - kepada kawan2 yang menyambut CNY - selamat menyambut CNY - 
kepada semua yang bercuti - selamat bercuti bersama keluarga. 

11 comments:

atuk said...

Assalamualaikum Cikgu Sonata

saya pun makan besar juga
anak2 ada balik...

selamat bercuti

sonata anak kancil said...

W'salam - bila anak balik - sama la kita makan besar ! tentu best kan...berbanding kebiasaanya sentiasa tak cukup korum

azlanlin said...

TAHNIAH...bukan senang nak berkumpul ramai-ramai segitu...kan?

IMANSHAH said...

salam

lama ke cuti kak

sonata anak kancil said...

azlanlin - betul tu...anak2 semuanya belajar sana sini

sonata anak kancil said...

Imanshah - hari isnin depan baru sekolah ...pas tu ganti le 2 hari !

Kunang-Kunang said...

Seronok yer bila anak2 semua ada di rumah.

sonata anak kancil said...

Kunang2: betul kak - riuh rendah dibuatnya...pas tu sunyi semula

@xiiinam said...

Baru nak panaskan enjin di sekolah...dah kena cuti panjang lagi. Hehe...

sonata anak kancil said...

Cik Lah - tu la fasal...2 minggu lagi ada cuti 4 hari lagi! enjin kena on sentiasa Cik Lah!

Nida said...

Malaysia memang meriah dengan cuti... tu yg seronoknya. Tapi kadang2 pening juga sebab sillabus tak habis lagi